Op zaterdag 3 en zondag 4 september hielden we, één jaar na de start van ons project, een eerste opendeurdag. Het werd een leuke bedoening! Op elk van de dagen mochten we telkens een honderdtal bezoekers ontvangen: buren uit de wijk en de aanpalende straten, familie, vrienden, facebookvolgers en -likers, gewoon veel 'Vrienden van de oude zandgroeve'.

Omdat we wisten dat het onmogelijk zou zijn iedereen persoonlijk te begeleiden, hadden we op terrein 17 posten uitgezet waar 'iets' te zien was. Met een overzichtelijk plannetje kon je op weg. Op elke post werd, aan de hand van een tekstje en foto's of tekeningen, verduidelijkt wat er te zien was. Veel bezoekers namen ruim de tijd om alles te ontdekken. Natuurlijk was er ook tijd voor een babbel en een hapje en drankje!

 

DSC 1236DSC04729

 

Op zondagnamiddag had onze projectpartner Regionaal Landschap Dijleland een persmoment voorzien. RLD (en de Provincie Vlaams-Brabant) helpt ons immers logistiek en financieel en dat mag wel eens gezegd en getoond worden. Tie Roefs (gedeputeerde van de Provincie Vlaams-Brabant, Stephan Boogaerts (Directeur RLD), Hilde Vanderputten (Schepen van leefmilieu, gemeente Bierbeek) en wijzelf kregen de kans om ons woordje te doen. Onze gasten namen zelfs even een hark ter hand om wat hooi te verzamelen, altijd leuk voor een foto ;-)

 

DSC04721DSC04766

 

Veel info over deze opendeur is ook terug te vinden in een paar krantenartikels:

 

cover Landschapskrant okt 2016

 

Heel veel dank aan alle medewerkers die ons hielpen bij de opendeur: onze lieve buren en vrienden, de mensen van de het wijkcomité, het gemeentebestuur van Bierbeek, RLD en BINCO.

Een volledige fotoreportage, gemaakt door Guy Lambrechts, kan je terugvinden onder 'Foto's': http://www.deoudezandgroeve.be/index.php/foto-s/35-foto-s-van-de-opendeur-op-3-en-4-september-2016

 

DSC04780P1010821